Ryba po grecku

Wyśmienita ryba w warzywach, którą można podawać zarówno na ciepło jak i w postaci zimnej przystawki. Idealna jako codzienny posiłek jak również danie na świąteczny stół.

Składniki:

  • 2 duże filety z  ryby
  • 4  marchewki
  • 1  pietruszka
  • 1  seler
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • łyżeczka słodzika w proszku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sok z cytryny

Filety z ryby natrzeć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Owinąć w folię aluminiową i ugotować na parze. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i zalać szklanką wody. Dodać liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i słodzikiem w proszku. W szklanym naczyniu układamy na zmianę warzywa i rybę. Na wierzchu powinny być warzywa. Potrawę odstawiamy do wystygnięcia.

Opublikowano: 2011-02-22 Zobacz inne przepisy
I
Faza uderzeniowa
II
Faza naprzemienna
III
Faza utrwalająca
IV
Faza stabilizująca

Metoda doktora Dukana

Od 2001 roku ponad milion czytelników książki Nie potrafię schudnąć zastosowało metodę doktora Dukana, schudło i utrzymuje stałą wagę.


Zachecamy do lektury!


Dowiedz się wiecej o dieta-bialkowa.pl

Jeśli chcesz opublikować swój przepis na naszej stronie, nic prostrzego, wystarczy wysłąć mail na adres:
100_8380
Jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni. Chcesz podać danie, które nie tylko świetnie smakuje, ale i wspaniale wygląda, przepis na roladki drobiowe nadziewane twarogiem jest właśnie dla Ciebie.
100_8414
Niecodzienny pomysł na wyśmienite pulpety, które kryją w swoim wnętrzu zielone brokuły.
100_8434
Doskonałe, niskokaloryczne danie dla osób, które chcą zachować zgrabną sylwetkę jak również dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety z piersi kurczaka.